wpca16fb3a.png
wpcefd2428.png

Plak instructies

 

Allereerst maakt u het oppervlak schoon en ontvet het daarna goed met bijv. wasbenzine. Vervolgens geeft u met tape de positie aan. Dan kunt u de belettering in het midden vastplakken.

 

U kunt nu de drager aan 1 kant voorzichtig van de applicatie tape trekken. Knip de losgekomen drager eraf en wrijf de letters met een spatel haaks t.o.v. de plakrichting op de ondergrond en herhaal de procedure aan de andere kant. Nu kunt u het applicatietape eraf trekken, let op doe dit rustig. Trek schuin en houd de drager zo vlak mogelijk.

 

Gefeliciteerd, de tekst is klaar Voor grotere beletteringen is het aan te raden om "nat te plakken" Spuit voor het aanbrengen wat water met een heel klein beetje afwasmiddel op het oppervlak. Het afwasmiddel zorgt voor een egale verdeling van het water. Op deze manier kunt u de tekst na het opleggen nog los trekken en weer positioneren. Let op dat u, nadat u het water onder de belettering uit hebt gewreven, de belettering wat laat opdrogen en vervolgens het schutvel extra voorzichtig lostrekt. Trekt u de belettering toch mee wacht dan een tijdje en probeer het opnieuw. U kunt eventueel de applicatietape vochtig maken. De hechting van het vinyl wordt 1 tot 2 weken na het plakken optimaal, behandel uw belettering tot die tijd extra voorzichting.

 

Let op dat ons vinyl optimaal hecht vanaf een graad of 10 C, zorg dat de te beplakken ondergrond die temperatuur heeft of doe erg voorzichtig met de belettering tot het lekker warm is geweest.

Oude (vinyl) stickers verwijderen gaat meestal het eenvoudigst door deze te verwarmen, u kunt hiervoor een föhn gebruiken of een stoomcleaner, voor grotere oppervlakken werkt een bouwlamp op een statief handig, bij ruiten moet u voorzichtig zijn met plaatselijke warmte het zou stuk kunnen gaan door spanningsverschillen in het glas.